dilluns, 11 de juny del 2012

Morera (1)

Morus nigra

Família: MORÀCIES


La morera negra, és un arbre fruiter de la família de les  moràcies, que dóna com a fruit la coneguda Mora negra. El nom científic prové de la seva traducció directa del llatí (Morus), que significa morera i (Nigra) que fa referència al color dels seus fruits. Actualment aquesta espècie es pot trobar distribuïda arreu del món com a conseqüència de la seva bona comercialització i el seu ràpid desenvolupament.
És un arbre petit que no passa dels 15 metres d'alçada. La seva ramificació és axonomorfa. Densa, amb rels llargues, divergents i extenses.

Presenta fulles simples i caducifòlies (caduques), disposades alternament en dues files al llarg de la branca, amb un limbe de forma ovada i de marges dentats, amb una base cordada que acaba en un pecíol curt i un àpex obtús. Són de color verd fosc, rugoses i aspres per les dues cares i generalment asimètriques amb una nervadura pennada molt marcada. Mesuren 1-2 dm de longitud i 6-10 cm d'amplada. La seva pilositat és glabre i és útil per a ser diferenciada de la Morus alba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada